A sikeres szoftverfejlesztés biztosítéka


Az egyedi szoftverfejlesztés első lépései lépései, szinte minden esetben egy igényfelméréssel kezdődnek, mely az adott munkafolyamat vizsgálatát is jelenti. Az elemzések végével egy rendszertervet készítünk, mely az ajánlattételünk alapjául is szolgál

A valódi szoftver fejlesztést megelőzően, több részletes egyeztetés és tervezet készül. Igyekszünk már a szoftverfejlesztés tervezési fázisban minden félreértést kizárni. Több esetben egy szakmaidegen program elkészítése külső tanácsadó bevonásával történik, ezekben az esetekben már auditált programokról beszélhetünk, melyek akár a törvényi és egyéb szabványoknak is maradéktalanul eleget tesznek.
Sok esetben egy-egy szoftverfejlesztési művelet lényegesen kevesebb időbe kerül, mint magának a fejlesztési folyamatnak a kidolgozása. Mindezeket ismertetve, kijelenthetjük, hogy egy valóban használható és hibátlan programnak az előszele, a pontos célmeghatározás és a félreértések kizárása.

Cégünk szakmai oldalról garantálja, hogy a kiadott szoftver teljes mértékben tükrözi az igényekben meghatározott elvárásokat.

Integrált szoftverfejlesztés

Ha Önnek már meglévő szoftverkörnyezete van, de ezek a programok nem képesek egy önálló rendszerként működni, úgy lehetőség van arra, hogy ezeket a különálló programokat egy vagy több szeparált programmá alakítsuk. Ez a folyamat történhet úgy, hogy:
- Meglévő programok forráskódjával rendelkezik
- A meglévő programok forráskódjával részben vagy egyáltalán nem rendelkezik.

Ha rendelkezésre áll a programcsoport forráskódja, úgy fejlesztőink vizsgálat alá veszik azokat.
A forráskódot dokumentálják ha ez nem lenne meg, majd megvizsgálják a programkörnyezet integrálhatóságát.
Az integrálhatóság nagyban függ a részprogramok forráskódszintű minőségétől. Amennyiben az integráció költség/hatékonysági mutatója megfelel a megrendelőnknek, úgy a műszaki dokumentációt követően megkezdhető a forrásszintű rendszerkialakítás.

Ha Ön nem rendelkezik forráskódokkal, viszont a programcsoport használatát szeretné az előnyeivel élvezni, úgy a programok működési folyamatát lemásoljuk majd ezeket egy rendszerbe ágyazzuk. Természetesen itt is költség/hatékonysági mutatóval lehet dönteni a fejlesztés részleteiről.